Fotopanorama

Fotopanorama.nl gaat verder onder de naam van Bannerprint.nl

Panoramafoto of een andere foto op maat afdrukken? Dat kan bij Fotopanorama.nl. 

 

Kies de gewenste hoogte waarbinnen uw print past en de bijpassende lengte. Maak een keuze uit het gewenste materiaal. De print wordt gemaakt met een HP Z5200 8 kleuren-pigmentinkt-fotoprinter.

 

Welke printafmetingen passen bij uw fotobestand?

Mail het bestand als een bijlage naar info@fotopanorama.nl en vermeld uw vragen erbij. Of beoordeel zelf mogelijke afmetingen en kwaliteit met de instructie hieronder:

 

  • U kunt globaal de kwaliteit van uw bestand beoordelen door erop in te zoomen tot de grootte die u de print wil geven. Als het beeld scherp en vloeiend blijft, wordt de print ook goed. Stuur bij twijfel eerst uw bestand op ter beoordeling.

 

Kwaliteit, scherpte, resolutie (dpi) van uw fotobestand

Belangrijk is het aantal beeldpunten of pixels. Hoe meer pixels per cm, hoe scherper, helderder de print. Een bestand van 1500x6000 pixels kan prima worden afgedrukt op 15x60 cm. De resolutie van het bestand op die specifieke afmeting is dan 100 pixels/cm. Maak je de print groter, 30x120 cm bijvoorbeeld, dan wordt de resolutie lager: 50 pixels/cm. De print oogt minder scherp. Voor grotere (panorama)prints hoeft dat niet altijd een bezwaar te zijn; je bekijkt ze van een afstandje en dan valt iets onscherpte niet op. 50 pixels/cm is voor ons wel een ondergrens. Als je de print nog groter maakt (en de resolutie dus nog lager wordt), worden de pixels zichtbaar en wordt het beeld 'blokkerig'. Liever printen we met een resolutie van minimaal 60 pixels/com, 100 pixels/cm is prima, 120 pixels/cm (of hoger) is ideaal.